Wie wilt er nou weer geen Wijnpakket bestellen?!!

Waar komt de wijn uit onze wijnpakket vandaan??

De wijn in onze wijnpakket komt natuurlijk uit Italië en Italië is een van de belangrijkste wijnproducerende en -exporterende landen van de wereld. Met een productie van ongeveer 53 miljoen hectoliter wijn per jaar is Italië bijna het allergrootste wijnproducerende landen ter wereld.

Welke wijnsoorten bieden wij in ons wijnpakket?

Hiernaast bieden wij ook wijnsoorten in een wijnpakket die afkomstig zijn vanuit Italië met als voorbeeld Lambrusco die zelfs mensen die geen verstand hebben van wijnsoorten deze soort wijn kennen! Er zijn ook speciale wijnsoorten in ons wijnpakket Zoals de recioto della Valpolicella uit Veneto, Noord-Italië en de vin santo uit Toscane.

Na het oogsten van deze 2 Italiaanse wijnsoorten worden de druiven een tijd uitgespreid op een laag stro. Door het drogen neemt de concentratie suiker en smaakstoffen in het nog aanwezige sap toe. Deze 2 wijnsoorten zijn vooral zoet maar ook rijk van smaak!

Wijnstreken in Italië.

In Italië zijn er een groot aantal gebieden waar het wijn van onze wijnpakketten wordt geproduceerd. In totaal kent Italië 20 gebieden waar wijn wordt geproduceerd. Italië wisselt de positie van de grootste wijnland ter wereld af met Frankrijk. In 2010 heeft Frankrijk deze positie weer overgenomen van Italië. In 2011 had Italië een aandeel van 22% in het wereldwijd uitgevoerde volume van wijn.

De grootste leveranciers van wijn zijn respectievelijk de streken: Sicilië Apulië, Veneto, Emilia Romagna. Piëmont en Toscane worden als kwalitatief beste wijnstreken beschouwd zich uitend in het aantal DOC’s en DOCG’s en zijn ook in ons wijnpakket.

Kwaliteitsaanduiding van wijnen!

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn verschillende kwaliteitsaanduidingen in de wijnpakket en die laten wij nu zien in een indeling.

 

  • DOCG: Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Dat is de allerhoogste kwaliteitsnorm. Anno 2016 kent Italië 74 DOCG wijnen!
  • DOC: Denominazione di Origine Controllata. Dat is de een na hoogste kwalificatie en deze wijn komt van een speciaal stuk land. Anno 2012 kent Italië 334 DOC wijnen!
  • IGT: Indicazione Geografica Typica. De wijn komt uit een bepaald geografisch gebied. Niet meer en niet minder. Veelal zijn dit wijnen die om een of andere reden niet in aanmerking komen voor een DOC en kunnen daarom ook topwijnen zijn.

 

Bijna alle wijnsoorten die wij aanbieden in onze wijnpakket hebben deze 3 kwaliteitsaanduidingen en zijn dus van hele goeie kwaliteit geproduceerd!

De geschiedenis van Italiaanse wijn.

 

 

 

 

 

 

 

Italiaanse wijn bestaat al langer dat je denk. Van de 7e tot de 5e eeuw voor Christus werd al wijn verbouwd door de Etrusken in Toscane (Italië) En dat is niet zomaar wijn maar misschien ook wel de beste wijn ter wereld. Die werd dan ook volop geëxporteerd. Dat zorgde ervoor dat de Etrusken een welvarend volk werden. De Romeinen zorgden voor een nog grotere bloei van de wijnbouw.

Je kunt wel zeggen dat de Romeinen gezorgd hebben voor de verspreiding van wijn in Europa: al veroverend introduceerden ze wijn tot ver buiten Italië. Omdat het drinken van wijn vaak veiliger was dan water, werden overal waar de Romeinse legers kwamen gelijk wat wijngaarden aangeplant om de manschappen van grote hoeveelheden wijn te voorzien.

De rijken waren dol op de zware, zoete wijnen, terwijl de zure wijn was bestemd voor de slaven. Julius Caesar was er ook niet vies van: zijn favoriete wijn was de Falernia. Overigens mengden de Romeinen hun wijnen vaak met water. Rare mensen…

Nadat de Romeinen van het toneel verdwenen raakte de wijnbouw in de vergetelheid. Pas vanaf de 19e eeuw pakten Italiaanse boeren de wijnbouw weer op, en gingen ze steeds betere wijnen maken. Dat werd een enorm succes: Italië werd een toonaangevend wijnland en dat is het nog steeds.

 

Wie wilt er nou weer geen wijnpakket bestellen met hoge kwaliteit en een goeie prijs? Bestel ze nu op deze site!

 

 

 

You may also like