[vc_row][vc_column][layerslider_vc id=”6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”

Welkom op de beste online shop voor het Italiaanse kruid Oregano!

Wij laten jou graag kennismaken met de originele gedroogde Oregano. De échte Italiaanse liefhebber, verdiend meer en dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij vertellen jou graag meer over onze Oregano en waar deze vandaan komt. Tevens delen wij graag meer over de Italiaanse keuken, haar liefde voor eten en hoe het Italiaanse eten de mensen bij elkaar brengt.

Wij waarderen de kunst van het Italiaanse eten en verkopen daarom niet zomaar Oregano, wij verkopen jou de Italiaanse liefde voor eten!

Wil jij ook deze zuidelijke passie voelen? Bestel al voor €5,95 een bos gedroogde Oregano en bekijk dan direct onze heerlijke recepten met Oregano!

Geneeskrachtige eigenschappen

Oregano behoort tot de 15 meest geneeskrachtige kruiden ter wereld. Oregano is rijk aan vitamine K, ijzer en calcium. Bij de oude Egyptenaren was het al bekend dat Oregano geneeskrachtige eigenschappen bevat, dat ervoor zorgt dat ze wonden kan desinfecteren, wonden kan genezen en voeding kan conserveren.

Je kunt oregano gebruiken tegen verschillende aandoeningen. De werkzame stof uit de plant bevindt zich vooral in de etherische oliën uit de blaadjes en stengels. Oregano-olie bestaat voor 80-90% uit de stoffen carvacrol en thymol die beiden sterke antiseptische (ontstekingsremmende) eigenschappen hebben. Carvacrol en thymol staan bekend als effectieve werkstoffen tegen schimmels, bacterien en virussen, Hierdoor is oregano of oregano-extract zeer geschikt als probaat middel tegen kwalen zoals infecties. Gebruik de verdunde etherische olie bijvoorbeeld als hoestmiddel (werkt ontslijmend en prikkelverzachtend) of als badolie (tegen slecht genezende wonden) of maak een aftreksel van de bloemknopjes en drink dit als thee. Deze thee werkt heilzaam bij vastzittende of kriebelhoest, stoornissen in het maag-darmkanaal, geprikkeldheid, spanningshoofdpijn, moeheid en menstruatiepijnen. Ook kan deze thee helpen bij het voorkomen van zeeziekte of evenwichtsstoornissen.

Daarnaast helpt de verdunde olie van oregano de doorbloeding te stimuleren. Daarom kan oregano goed gebruikt worden om zwellingen, een stijve nek of reumatische klachten te verminderen of te genezen. Verwerk oregano-olie in een kompres, massageolie of zalf en voel zelf hoe verlichtend deze natuurlijke genezer zijn werk doet! Een paar druppels pure olie op je kussen kunnen je tevens helpen om beter te slapen.

Achtergrond

Iedereen kent de Italiaanse keuken, verse pizza’s, verse pasta’s en smaakmakende kruiden. Éen van de belangrijkste kruiden in Italië, is het kruid Oregano.

Wat is het?
Oregano afgeleid van het Grieks en betekent ‘’Vreugde van de bergen’’. Oregano is een Italiaans kruid en is verwant aan Marjolein, ook wel ‘’wilde Marjolein genoemd. Alleen is Oregano wilder en sterker van smaak. Wij, Nederlanders, maken meestal pas goed kennis met Oregano wanneer wij op vakantie zijn in Italië en een originele platte pizza bestellen, waar de Oregano over heen gestrooid wordt.

Oregano kan je zowel vers als gedroogd gebruiken. Wel is het zo dat gedroogde Oregano meer smaak aan je gerecht geeft.

De oorsprong van de plant waar de bladeren van worden gebruikt, ligt in het mediterrane gebied.  De plant groeit namelijk het liefst en het beste in een warm en droog gebied. Eind april, begin mei, als de bloemknoppen rijp zijn, ruik je de zoete, pittige geur van dit gelukskruid dat de Godin Aphrodite zelfs in haar tuin kweekte.

” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23000000″ google_fonts=”font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Onze selectie:
Indien u een Italiaans cadeaupakketje op maat wenst neem dan contact met ons op.
(prijzen zijn excl. 21% BTW)
” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23259537″ google_fonts=”font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text]

[vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]